Toyota, ABD’nin Kuzey Karolina eyaletine yeni batarya üretim tesisini resmen açıyor. Bu ay üretim ve sevkiyata başlayarak Kuzey Amerika’daki elektrikli araçlar için batarya tedarik zincirine dahil olmayı planlıyor. 14 milyar dolarlık yatırım, Toyota’nın Japonya dışındaki ilk batarya üretim tesisi olacak.

Toyota’nın yeni tesisi, hibrit elektrikli araçlar ve tamamen elektrikli araçlar dahil olmak üzere geniş bir araç yelpazesi için batarya üretecek. Yeni tesis ayrıca bölgede 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.

toyota bataryatoyota batarya

Toyota Motor Corporation CEO’su Takeshi Uchiyamada, “Yeni batarya üretim tesisi, Toyota’nın yerel üretime geçme ve Kuzey Amerika’da artan elektrikli araç talebini karşılama stratejisinin kritik bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Yeni batarya tesisi; Toyota’nın yerel yatırım ve üretim ve çok yönlü elektrifikasyon stratejisi aracılığıyla pazar ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ürünler sunma yaklaşımının bir parçası. Toyota’nın ABD’deki toplam yatırımı bugüne kadar 49 milyar dolara ulaşmış ve sektörde 280 binden fazla kişiye istihdam sağlamış durumda.

Toyota Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jacqueline Corley, “Toyota, faaliyet gösterdiğimiz bölgelerin ekonomik büyümesine ve refahına katkıda bulunmaya kararlı. Bu son teknoloji tesiste üretime başlamaktan heyecan duyuyoruz ve Kuzey Karolina halkı için yeni işler ve fırsatlar yaratmak üzere yerel ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Nvidia’dan beklenmedik Samsung eleştirisi: Güvenilir değil

Nvidia CEO’su Jensen Huang’dan Samsung HBM’e yönelik beklenmedik bir suçlama geldi. İşte detaylar.

28 milyar liralık Bitcoin’ini kaybeden adam bakın ne yaptı!

Galler’deki eski bir kripto madencisi 8 bin Bitcoin’in olduğu cüzdanı kurtarmak için çöp arazisini satın almak istiyor.

NASA büyük gizemi çözebilir: Kuzey Işıkları’na roket gönderiyor!

NASA’nın Alaska’da gerçekleştireceği roket fırlatmalarıyla auroraların (Kuzey Işıkları’nın) hareketlerindeki gizem çözülmeye çalışılacak.

Snapdragon 8 Elite Gen 2’li telefonlarla birlikte batarya derdi bitiyor!

Snapdragon 8 Elite Gen 2 işlemcili telefonlarla birlikte, daha büyük ve hızlı şarj edilebilen bataryalar geliyor.