insan-gibi-olacak-google-gemini-live-guncelleme

Google, yapay zeka destekli sohbet platformu olarak bildiğimiz Gemini Live için önemli bir güncelleme duyurdu. OpenAI’ın gelişmiş sesli asistan moduna yanıt olarak geliştirilen platform, artık farklı diller, lehçeler ve aksanları aynı anda anlayıp işleyebilecek. Dolayısıyla kullanıcılar, tek bir sohbet sırasında diller arasında hızlıca geçiş yapabilecek ve sistem bu değişiklikleri sorunsuz bir şekilde anlayıp yanıt verebilecek. Peki başka hangi yenilikler geliyor? Detaylar haberimizde…

Google Gemini Live güncellendi: Daha akıcı ve çok dilli sohbetler geliyor!

Bu güncellemeyle birlikte Google’ın, ekran paylaşımı ve canlı video akışı özelliklerini de kullanıcılara sunacağını söyleyelim. Daha önce Astra projesi kapsamında karşımıza çıkan yenilikler, nihayet tüm kullanıcılar için erişilebilir hale geliyor. Bu arada, Gemini 2.0 ile birlikte geliştiriciler için Multimodal Live API de tanıtıldı, bu API sayesinde yapay zeka eş zamanlı olarak metin, ses ve video girişlerini işleyerek çıktı üretebilecek. (Aşağıdaki görüntüler Google Imagen 3 ile oluşturulan yapay zeka görselleridir).

Gizlilik konusunda ise Google, ses, video ve ekran paylaşımı içeriklerinin “Gemini Uygulama Etkinlikleri” bölümünde saklanacağını ancak kullanıcıların bu verileri manuel olarak yönetip silebileceğini açıkladı. Şirket, 2024 Aralık ayında yayınlanan gizlilik belgesinde, sesli verilerin şu an Google sunucularında kaydedilmediğini de vurguladı.

Son olarak, Gemini AI’nin Imagen 3 görsel oluşturma modeli, artık insan figürleri içeren görselleri daha gerçekçi şekilde üretebiliyor. Peki tüm bu yenilikler ışığında sizce yapay zekanın çok dilli ve görsel oluşturma yeteneklerinin gelişmesi günlük hayatı nasıl etkiler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz…

Read this news article in EnglishRead this news article in English
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Nvidia’dan beklenmedik Samsung eleştirisi: Güvenilir değil

Nvidia CEO’su Jensen Huang’dan Samsung HBM’e yönelik beklenmedik bir suçlama geldi. İşte detaylar.

28 milyar liralık Bitcoin’ini kaybeden adam bakın ne yaptı!

Galler’deki eski bir kripto madencisi 8 bin Bitcoin’in olduğu cüzdanı kurtarmak için çöp arazisini satın almak istiyor.

NASA büyük gizemi çözebilir: Kuzey Işıkları’na roket gönderiyor!

NASA’nın Alaska’da gerçekleştireceği roket fırlatmalarıyla auroraların (Kuzey Işıkları’nın) hareketlerindeki gizem çözülmeye çalışılacak.

Dünyanın en hızlı internetine sahip ülkeler belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

2025 yılında dünyanın en hızlı internetine sahip ülkeleri açıklandı. Peki Türkiye’nin internet hızı dünyada nerede?